Biciklom po hrvatskom zagorju

Biciklistička turistička avantura vodit će vas kroz zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce, vrtove i barokne crkve pa sve do opuštajućih termalnih izvora. Aktivnosti na otvorenom potaknut će vas da istražite domaće vino i tradicionalnu kuhinju.

Mnogobrojna brda sa starim drvenim kućicama i klijetima vinograda istinske su oaze mira, dok smirujuća i netaknuta priroda predstavlja pravi mamac za sve željne lijepih vidika. Spuštanje s glavnih prometnica vodi vas ka prirodnoj idili koja vam nudi bajku na dlanu. Više ili manje zahtjevne biciklističke rute dizajnirane su tako da vas odmaknu od svakodnevnog stresa. Biciklistička turistička avantura vodit će vas kroz zagorske mistične povijesne priče, brojne dvorce, vrtove i barokne crkve do opuštajućih izvora termomineralnih voda. Aktivnosti na otvorenom sigurno će Vas potaknuti da istražite lokalna vina i kuhinju.

Pored šest nacionalnih i prekograničnih ruta kao i 22 rute od županijskog značaja, u Krapinsko-zagorskoj županiji postoje i brojne lokalne biciklističke staze koje su također atraktivne, ali zbog manje dužine uglavnom nisu zahtjevne i stoga su pogodne za kratke biciklističke izlete.

Što posjetiti u blizini?

Posjetite službene stranice Turističke zajednice za još informacija: