Med dvemi vodami

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami novo je otvoreni centar u mjestu Križovec u Međimurskoj županiji. Odlična interpretacija i dizajn potaktnut će vas na istraživanje bez obzira pišete li dob u jednoznamenkastim ili troznamenkastim brojkama, bitno je samo da volite prirodu!

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami smješten je u prizemlju zgrade u kojoj djeluje Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurske županije. Centar za posjetitelje otvoren je u lipnju 2020., a već je osvojio nagradu za najbolji dizajn u što ćete se svakako uvjeriti jednom kad ga posjetite.

Interpretacija prirodne baštine Međimurske županije te dviju rijeka koje ju omeđuju, Drave i Mure, izvedena je na način da zadržava pažnju i potiče na istraživanje svakog tko se u Centru nađe, bez obzira na dob. Na sve što vas može zanimati i što biste željeli pitati oni imaju odgovor: što je mrtvica, tko su laporaši, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, što rade fljojsari? Med dvemi vodami mjesto je na kojem će uživati sve generacije.

Uz centar nalazi se dječje igralište, interpretacijska brvnara posvećena hrastu Adamu kao i mali hotel za kukce koji će vas oduševiti. Posjetite što prije! 

Što posjetiti u blizini?