Porcijunkolovo

Ispod šarolikog neba obojanog kišobranima, nekoliko stotina izlagača predstavit će vam autentične suvenire i proizvode i predstaviti tradicionalne zanate. Krajem srpnja i početkom kolovoza Čakovec slavi Porcijunkolovo!

Krajem srpnja i početkom kolovoza Čakovec slavi Porcijunkolovo, festival koji više od pola stoljeća povezuje vjerske i svjetovne sadržaje u cjelinu koja uveseljava mlade i stare.

Ispod šarenog neba tisuće kišobrana tristo izlagača nudi autentične suvenire i rukotvorine te predstavlja izradu tradicionalnih proizvoda. Izvorno zamišljen kao sajam tradicionalnih zanata, Porcijunkolovo je povezano s katoličkim blagdanom Gospe od Anđela – Porcijunkule, a kako se iz godine u godinu proširuje, Porcijunkolovo je dobilo status „najvećeg, najreprezentativnijeg događaja u Međimurskoj županiji“ koji privlači brojne posjetitelje iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U sedam dana ovaj događaj uspijeva na malom prostoru sažeti razne proizvode koje nudi Međimurje, ali i ostali dijelovi Lijepe Naše te susjedne zemlje.

Porcijunkolovo svake godine okuplja sve više poznatih glazbenih imena, lokalnih izlagača i popratnih događanja koja se održavaju u centru grada.

Osim toga, nudi mnoštvo programa u rasponu od dječjih igraonica, radionica i panoa do umjetničkih izložbi, promocija i prezentacija. Svake godine posjetitelji mogu sudjelovati u radionici za obuku starih zanata, streličarstvu i uličnim glazbenim predstavama. Sa svojom raznolikošću, događaj privlači sve veći broj posjetitelja, što dokazuje da Porcijunkolovo kvalitativno i sadržajno raste iz godine u godinu i uspinje se na visoko mjesto u turističkoj ponudi kontinentalne Hrvatske.

Što posjetiti u blizini?