Renesansni festival Koprivnica

Povijesni mega spektakl Renesansni festival koji spaja kasnosrednjovjekovne povijesne činjenice i originalnost koprivničkog kraja, Drave i hrvatske kulturne baštine. Ovaj turističko-povijesni i edukativni događaj najveći je spektakl srednjovjekovne tematike u ovom dijelu Europe, temeljen na povijesnim činjenicama.

Povijesni mega spektakl Renesansni festival koji spaja kasnosrednjovjekovne povijesne činjenice i originalnost koprivničkog kraja, Drave i hrvatske kulturne baštine kroz brojne viteške, zanatske i glazbene skupine iz gotovo deset europskih zemalja. Događaj je pravi primjer razvoja europskog identiteta grada i regije.
Zidine koprivničke tvrđave, ostaci nekadašnje veličanstvene, renesansne tvrđave izgrađene za obranu od osmanskih napada, tihi su svjedoci davne prošlosti. Skrivaju li zanimljivu tajnu ili priču o slomljenoj ljubavi ili možda o hrabrosti svojih zaštitnika i mogu li nam dati sliku kako su stanovnici feudalne Koprivnice nekada stvarali, ratovali, slavili ili trgovali? To će pokazati Renesansni festival.
Ovaj turističko-povijesni i edukativni događaj najveći je spektakl živih slika iz prošlosti u ovom dijelu Europe, temeljen na povijesnim činjenicama.

Što posjetiti u blizini?

Posjetite službene stranice Renesansnog festivala Koprivnica: