Špancirfest

Tijekom deset dana Špancirfesta ulice, trgovi, palače, parkovi, vrtovi i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, kazališta, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine na najvećem, najpopularnijem i najraznolikijem hrvatskom festivalu.

Već dvadeset godina, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvara se u najveću pozornicu u Hrvatskoj. Tijekom deset dana Špancirfesta ulice, trgovi, palače, parkovi, vrtovi i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, kazališta, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine na najvećem, najpopularnijem i najraznolikijem hrvatskom festivalu. U proteklih dvadeset godina mnogi su se pitali što je točno Špancirfest. Najtačniji odgovor bio bi: “Što nije?”

Špancirfest je ulični i glazbeni festival. To je festival ljudi koji vole šetati, kao i onih koji se vole zabavljati, to je festival hedonizma, umjetnički festival, festival tradicije i festival suvremene kreativne produkcije. Festival na kojem se uistinu možete opustiti. Upravo ta kreativna dvosmislenost, ta neizmjerna raznolikost i varijabilnost spojena s prekrasnom povijesnom jezgrom grada Varaždina čini Špancirfest tako uspješnim, popularnim, velikim i jedinstvenim.

Svake godine Špancirfest svojim posjetiteljima nudi bogat koncertni program, najbolje europske i svjetske ulične izvođače, akrobate i zabavljače, inovativan kreativni program koji se sastoji od radionica, studija i otvorenih izložbi u čast duge i važne tradicije obrtništva u Varaždinu. Špancirfest na ulice i trgove Varaždina donosi raskošnu i raznovrsnu, čak kozmopolitsku kulinarsku ponudu, kazališne predstave, širok raspon dječjih atrakcija i neusporediv duh povezanosti festivala, grada i tisuće posjetitelja koji uživaju u svemu što jedinstveni festival nudi svaki dan i zbog čega ga posjećuju iz godine u godinu.

Što posjetiti u blizini?

Posjetite službene stranice Špancirfesta: