Tabor Film Festival

Tabor Film Festival donosi izbor najboljih kratkih filmova iz cijelog svijeta koje prikazuje na atraktivnim lokacijama dvora Velikog Tabora. Glavni filmski program – Međunarodna i domaća konkurencija – osmišljen je u skladu s najnovijim trendovima u svijetu filmskog stvaralaštva.

Tabor Film Festival donosi vam izbor najboljih kratkih filmova iz cijelog svijeta koji će se prikazivati na već projekcijskim mjestima Tabora: Al Fresco, Rustica i Tabor Varosh. Glavni filmski program – Međunarodna i domaća konkurencija – izabran je u skladu s najnovijim trendovima u svijetu filmskog stvaralaštva: ne samo što ti filmovi guraju granice filmskih žanrova na sve zamislive načine; također pokazuju sve prožimajuću interakciju s novim tehnologijama. Uz dvadesetak stranih filmova, domaći natječaj u prvi plan donosi nova nova redateljska imena i okuplja mnoštvo starih taborskih poznanika koji su uvijek dobrodošli na Festivalu!

S obzirom na to da je Tabor Film Festival postao nezaobilazan na turneji Short Matters, europskoj filmskoj turneji radova mladih filmaša nominiranih za prestižnu nagradu Europske filmske akademije, u sklopu programa Short matters! uživat ćete u najboljem iz prošlogodišnje europske filmske produkcije. Naš posebni program Zagorje, posvećen istraživanju kontakta Zagorja i kina, odvest će nas u Kumrovec. Zatim ćemo krenuti malo južnije – sve do subsaharske Afrike – posebnim programom posvećenim suvremenim djelima spomenute regije. I posljednje, ali ne najmanje bitno, tu je Noć žive publike koja obećava opuštenu atmosferu, gdje se filmovi gledaju s puno smijeha i navijačkog entuzijazma.

Što posjetiti u blizini?

Posjetite službene stranice Tabor Film Festivala: