Slap Šumi

Šumi, koji zaista tajnovito šumi kroz granje kada mu se približavate, predivan je potok s nizom slapova u podnožju Ivanščice. Podaci kažu da se nalazi na 320 metara nadmorske visine.

Sam potok nalazi se na međi Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, ali zelenilo koje ga okružuje drži podalje razmišljanja o granicama. 

Dojam će uvelike ovisiti o vašim očekivanjima, pa bi vas slap visok tri metra zaista mogao pozitivno iznenaditi i oduševiti (kao nas). Kraj njega se nalazi prostor za sjedenje pa ako uhvatite slobodno (što i nije neki izazov jer čini se da većina zanemaruje posjet ovom biseru) možete odmoriti ili imati piknik uz prirodno hlađenje kapljicama hladnog Šumija. Odlično je za izlet s djecom jer obližnja livada nudi puno prostora za igru, a pružaju se i predivni pogledi na obronke Ivanščice.

Ako vas iz lijenog uživanja prene potreba za istraživanjem, pratite potočić nekoliko minuta nizvodno. Naići ćete na niz manjih slapova i jedan zaista prekrasan buk koji će vas potaknuti da opet odmorite noge, ovaj put odabirom sjedišta na nekom od kamenja.

Što posjetiti u blizini?